Uterum: Glas & Tak - Jämför - Tips & Råd

Ska du bygga uterum? Letar du efter glaspartier och tak till uterum? Eller söker du kanske inspiration till uterum?

Här har vi samlat all info om uterum och lotsar dig genom vårt breda produktutbud för uterum. Vi hjälper dig välja rätt glas till uterum, välja uterum beroende på säsong och ger dig också vägledning när du ska designa och bygga ditt uterum.

Våra glaspartier till uterum

Vi har ett stort utbud av skjutdörrar, skjutfönster och fasta partier till uterum för alla säsonger på året.


Sommar M45 uterumspartier

Sommar M45 glaspartier - Skjutdörrar till uterum av hög kvalitet till lågt pris tillverkade i Sverige | Mekoflex Uterum

  Skjutdörrar till lågpris

Sommar M45 glaspartier passar perfekt till en inglasad altan och lite enklare uterum som används under sommaren. Glaspartierna skyddar dig från dåligt väder och vind och du kan utnyttja sommaren maximalt. Med Sommar M45 uterumspartier får du hög kvalitet till lågt pris. Sommar M45 glaspartier kan dessutom kombineras med Sommar M50-systemet då samma kraftiga alu-profiler används.

Läs mer om Sommar M45


Sommar M50 uterumspartier

Sommar M50 glaspartier - Härligt uterum med måttanpassade skjutdörrar och gavelspetsfönster av hög kvalitet | Mekoflex Uterum

  Vårt mest populära system

  Måttanpassade skjutdörrar & glaspartier

Sommar M50 skjutdörrar och glaspartier är perfekta för uterum som används främst under sommarsäsongen. Njut av en förlängd sommar och skydda dig från dåligt väder och vind. Sommar M50 enkelglassystem har stabila aluminiumprofiler och är av hög kvalitet. För Sommar M50 finns många valmöjligheter och glaspartierna är alltid måttanpassade efter dina egna mått.

Läs mer om Sommar M50


Vår/Höst M70 uterumspartier

Vår/Höst M70 glaspartier - Måttanpassade skjutdörrar med 2-glas isolerglas för bra isolering till uterum | Mekoflex Uterum

  Glaspartier med isolerglas

Med Vår/Höst M70 glaspartier kan du använda ditt uterum från tidig vår till sen höst. Glaspartierna har 20 mm isolerglaskassetter med dubbla glas och gör att du kan värma upp ditt uterum när det är lite kallare ute. Vår/Höst M70 uterumssystem har en gedigen och solid konstruktion av hög kvalitet. Glaspartierna tillverkas alltid efter dina egna mått.

Läs mer om Vår/Höst M70


Vinter M90 uterumspartier

Vinter M90 glaspartier - Premium-skjutdörrar med 2-glas och bruten köldbrygga till uterum att använda året runt | Mekoflex Uterum

  Använd uterummet året runt

Vinter M90 glaspartier är ditt val när du ska bygga uterum som du vill kunna använda året runt och även på vintern. Glaspartierna har isolerglaskassetter med 2-glas och dessutom bruten köldbrygga. Med Vinter M90 kan du värma upp ditt uterum på vintern med bra värmeekonomi. Vinter M90 är ett premium-system av hög kvalitet och glaspartierna tillverkas såklart alltid efter dina egna mått.

Läs mer om Vinter M90


Jämför våra glaspartier

Det finns många saker att ta hänsyn till när du väljer vilka glaspartier du ska använda till ditt uterum. För att hjälpa dig välja så kan du jämföra våra glaspartier mot varandra på ett stort antal punkter här:

Jämför våra glaspartier till uterum

Våra tak till uterum

Isolerat kanaltak på inglasat uterum med Vår/Höst M70 skjutdörrar. | Mekoflex Uterum

  Isolerade kanaltak till uterum

Med ett isolerat uterumstak behåller du värmen inne i ditt uterum och släpper in extra ljus. Hos oss kan du köpa isolerade kanaltak till ditt uterum.

Läs mer om Tak

Vägledning och råd för uterum

Välj uterum efter säsong på året

Skjutdörrar och skjutfönster på inglasat uterum i vinterskrud. | Mekoflex Uterum

Vilka glaspartier och tak du ska välja styrs mycket av under hur stor del av året du vill använda uterummet. Läs vår guide så förklarar vi hur du kan tänka kring val av uterum beroende på säsong:

Välj uterum efter säsong

Välj rätt glas till uterum

Skjutdörrar med 2-glas isolerglas till uterum. Glaskassetten har härdat energiglas. | Mekoflex Uterum

Det finns en mängd olika sorters glas att välja på till uterum, t ex härdat glas, energiglas & isolerglas. Läs vår guide så förklarar vi mer och djupdyker i saker som U-värde och köldbryggor:

Välj rätt glas till uterum

Designa uterum och Bygga uterum

När du planerar för hur ditt uterum ska se ut måste du ta hänsyn till de förutsättningar som gäller för just ditt hus och din trädgård. Det finns flera fördelar med att bygga ditt uterum måttanpassat - inte bara under designprocessen, men också under bygget av uterummet. Läs vidare om olika goda skäl här:

5 anledningar att bygga måttanpassat uterum

När du planerar ditt uterum kan du använda vårt glasparti-verktyg. Där anger du måtten för glaspartiet och får en skalenlig bild (anmiering) av glaspartiet tillsammans med en fullständing specifikation och pris. Verktyget kontrollerar också om glaspartiet du vill använda går att tillverka och priset är såklart intressant så att du kan hålla din budget för uterummet. Du hittar glasparti-verktyget här:

Planera uterum med glaspartiverktyget

Uterum inspiration

Häftigt inspirerande uterum som helt byggts ihop med huset. | Mekoflex Uterum
Inspirerande uterum helt i svart fasadmonterat på gavel till tegelhus. | Mekoflex Uterum

Letar du efter inspiration till ditt uterum? Vi har samlat en mängd bilder på uterum där våra produkter har använts. Du kan se olika uterumsmodeller, färgval och miljöer för uterum. Du hittar bilderna här:

Inspiration för uterum
Uterum från Mekoflex Uterum

Mekoflex Uterum erbjuder dig ett rikt utbud av glaspartier och tak av hög kvalitet till uterum. Alla våra glaspartier för uterum tillverkas i vår fabrik i Habo utanför Jönköping. Vi levererar måttanpassade glaspartier snabbt till dig direkt från fabrik. Vi har mer än 25 års erfarenhet av uterum och startade redan 1997. Vi finns tillhands om du behöver hjälp och råd med inglasning av uterum. Kontakta oss med dina frågor kring uterum så hjälper vi dig.

Med ett inglasat uterum får du ett extra rum i gränslandet mellan att vara inne i huset och ute i trädgården. I uterummet är du skyddad från vädrets makter och kan njuta av din trädgård även när det regnar och blåser.

Vi har glaspartier med isolerglas som gör att du kan bygga ett vinterbonat uterum/vinterträdgård som kan användas året runt. Då kan du vistas behagligt i ditt uppvärmda uterum även mitt i vintern.

Måttanpassade uterum

Bygg ditt drömuterum precis så som du vill ha det. Med måttanpassade glaspartier slipper du kompromissa och du kan skräddarsy ditt uterum på millimetern efter dina behov. Våra måttanpassade skjutdörrar och glaspartier kan du använda till många olika uterumsmodeller; fristående uterum, uterum med pulpettak, uterum med sadeltak och fasadmonterade uterum.

Skjutdörrar till uterum

Våra skjutdörrar passar till många olika sorters uterum. Du kan få skjutdörrar med spröjs för att få den stil du vill ha på skjutdörrar till ditt uterum. Våra skjutdörrar finns tillgängliga i många olika färger för att matcha bra med ditt uterum och hus. Vi erbjuder flera olika sorters lås till skjutdörrar så att du kan säkra ditt uterum även när du inte är hemma. Det går också att få skjutdörrar med förlängd räls. Du kan då "gömma" skjutdörren bakom väggen på uterummet och öppna upp hela den synliga delen av skjutpartiet.

Skjutfönster till uterum

Med våra skjutfönster kan du få balans mellan insyn och möjlighet att öppna upp ditt uterum. Våra skjutpartier för alla säsonger på året går att måttbeställa så att de passar perfekt för ditt uterum.

Fasta fönster, gavelspetsfönster och väggpartier till uterum

Våra fasta partier kan du använda för att släppa in extra ljus i ditt uterum där skjutpartier inte används. Med gavelspetsfönster kan du få maximalt ljusinsläpp och skapa mer rymd i ditt uterum.

Uterumstak

Våra isolerade kanalplasttak till uterum håller värmen i uterummet när temperaturen sjunker och låter ljuset flöda in i ditt uterum.