Mekoflex Uterum logo
Mekoflex Uterum logo
Fasadmonterat inglasat uterum med svarta måttanpassade skjutdörrar i glas & aluminium. Trädäck och pool framför uterummet.

Skjutdörrar för uterum - direkt från fabrik till dig!

Upptäck vårt stora utbud av skjutdörrar för uterum – hög kvalitet till attraktiva priser och utan krångel. Vi tillverkar måttanpassade skjutdörrar och glaspartier efter dina önskemål. Se pris och beställ enkelt online, med leverans direkt till din dörr inom 4 veckor.

Pris direkt för Skjutdörrar för uterum

Utforska våra glaspartisystem med skjutdörrar längre ned på sidan.

Bra priser | Hög kvalitet | Snabb leverans | 25+ år i uterumsbranschen


VÅRKAMPANJ


Just nu ger vi dig upp till 20% rabatt på våra olika glaspartier. Passa på att beställa skjutdörrar och glaspartier till fina priser!

Kampanjen gäller till och med 2023-04-04.

Se KAMPANJ

Brett utbud av glaspartier

Vi har ett stort utbud av skjutpartier, skjutdörrar, skjutfönster, fasta fönster och väggpartier för inglasning av uterum och altan. Oavsett om du vill kunna använda ditt uterum eller din inglasade altan på våren, sommaren, hösten eller vintern så har vi en lösning för dig.

Sommar M50 - Måttanpassade skjutdörrar till uterum & altan

Sommar M50 glaspartier - Härligt uterum med måttanpassade skjutdörrar och gavelspetsfönster av hög kvalitet | Mekoflex Uterum Sommar M50 glaspartier logo | Mekoflex Uterum


  Vårt mest populära system

  Förläng sommarsäsongen

  Många olika glas & valmöjligheter

Sommar M50 skjutdörrar och glaspartier är perfekta för inglasning av uterum som används främst under sommarsäsongen. Njut av en förlängd sommar och skydda dig från dåligt väder och vind. Sommar M50 med enkelglas har stabila aluminiumprofiler och är av hög kvalitet. För Sommar M50 finns många valmöjligheter och glaspartierna är alltid måttanpassade efter dina egna mått.

Läs mer om Sommar M50


Vår/Höst M70 - Glaspartier med isolerglas

Vår/Höst M70 glaspartier - Måttanpassade skjutdörrar med 2-glas isolerglas för bra isolering till uterum | Mekoflex Uterum Vår/Höst M70 glaspartier logo | Mekoflex Uterum

Med Vår/Höst M70 isolerade glaspartier kan du använda ditt uterum från tidig vår till sen höst. Glaspartierna har 20 mm isolerglas-kassetter med 2-glas och gör att du kan värma upp ditt uterum när det är lite kallare ute. Vår/Höst M70 uterumssystem har en gedigen och solid konstruktion av hög kvalitet. Glaspartierna tillverkas alltid efter dina egna mått.

Läs mer om Vår/Höst M70

Vinter M90 - Skjutdörrar för vinterisolerade uterum

Vinter M90 glaspartier - Premium-skjutdörrar med 2-glas och bruten köldbrygga till uterum att använda året runt | Mekoflex Uterum Vinter M90 glaspartier logo | Mekoflex Uterum

Vinter M90 glaspartier är ditt val när du ska bygga vinterbonat uterum som du kan använda året runt och även på vintern. Glaspartierna har isolerglas-kassetter med 2-glas och dessutom bruten köldbrygga. Med Vinter M90 kan du värma upp ditt uterum på vintern med bra värmeekonomi. Vinter M90 är ett premium-system av hög kvalitet och glaspartierna tillverkas såklart alltid efter dina egna mått.

Läs mer om Vinter M90

Sommar M45 - Skjutdörrar till lågpris

Sommar M45 glaspartier - Skjutdörrar till uterum av hög kvalitet till lågt pris tillverkade i Sverige | Mekoflex Uterum Sommar M45 glaspartier logo | Mekoflex Uterum

Sommar M45 skjutdörrar passar perfekt till en inglasad altan och lite enklare uterum som används under sommaren. Glaspartierna skyddar dig från dåligt väder och vind och du kan utnyttja sommaren maximalt. Med Sommar M45 uterumspartier får du hög kvalitet till lågt pris. Sommar M45 glaspartier kan dessutom kombineras med Sommar M50-systemet då samma kraftiga aluminium-profiler används.

Läs mer om Sommar M45

Jämför våra glaspartier

Jämför en mängd olika egenskaper för våra olika glaspartisystem mot varandra för att se vad som passar bäst för dina behov. Hitta skjutdörrar som är bäst för dig!

Jämför alla olika glaspartisystem

Vår/Höst M70 glaspartier - Badande barn framför inglasat uterum med måttanpassade skjutdörrar med isolerglas och kanaltak av hög kvalitet från Mekoflex Uterum Vår/Höst M70 glaspartier logo | Mekoflex Uterum

Bra priser!

Vi levererar skjutdörrar direkt från fabrik utan mellanhänder. Se priser för just dina mått och beställ direkt på webben.

Se Priser

Hög kvalitet!

Med våra skjutdörrar får du ett problemfritt och underhållsfritt ägande i många år.

Vi lämnar 5 års garanti på alla våra produkter!

Snabb leverans!

Vi levererar till alla orter i Sverige.

Just nu är leveranstiden för måttanpassade skjutdörrar från cirka:

4 veckor     Läs mer

Såhär tycker våra kunder om oss!

Just nu ger kunderna oss snittbetyget:

4,7 av 5  

Betyget är baserat på de 100 senaste svaren från våra kunder.

"Enkelt att beställa. Bra dokumentation. Bra pris framförallt om man beställer med standardmåtten."

"Produkter med mycket hög kvalité. Mycket bra leveranshantering och suverän support."

"Passform/måttanpassade o kvalite tilltalar mig. Och jag har monterat/köpt många partier från er. Så jag vet vad jag talar om med 38år i byggbranchen."

"Jag är väldig nöjd med Er produkt. Bra anvisningar, lätt att monters och fungerar bra."

"Produkt, leverans och support från Er, allt perfekt. Vi kan gärna vara referens."

Läs fler omdömen från våra kunder

Prisexempel för glaspartier för uterum

Här ser du några olika priser för t ex skjutdörrar, skjutfönster, fast glasvägg, fasta fönster och gavelspetsfönster till uterum och altan.

Sommar M50 skjutdörr, 4-delad, härdat glas, svart, 2200x4000mm
Schematisk bild av Sommar M50 måttanpassat glasparti, skjutparti med 4 skjutdörrar, härdat glas, svart, höjd 2200 mm, bredd 4000 mm - Mekoflex Uterum
Sommar M50 fast fönster, härdat glas, 1200x750mm
Schematisk bild av Sommar M50 måttanpassat glasparti, fast fönster, härdat glas, vit, höjd 1200 mm, bredd 750 mm - Mekoflex Uterum
Vår/Höst M70 fast fönster, 2-glas, 1200x750mm
Schematisk bild av Vår/Höst M70 måttanpassat glasparti, fast fönster, 20 mm isolerglas, 2-glas härdat glas/argon, vit, höjd 1200 mm, bredd 750 mm - Mekoflex Uterum
Visa fler prisexempel och jämför priser

Du beställer sedan skjutdörrar enkelt online efter dina egna mått här:

Köp skjutdörrar för uterum

Glaspartier för uterum, altan och hus från Mekoflex

Mekoflex Uterum erbjuder dig ett stort utbud av högkvalitativa glaspartier och skjutdörrar för uterum, altan och hus. Med över 25 års erfarenhet och svensk tillverkning i vår fabrik i Habo utanför Jönköping, levererar vi snabbt skräddarsydda produkter direkt hem till dig.

Fördelar med att handla av oss:

Satsa på måttanpassade skjutdörrar för ett skräddarsytt uterum!

Med våra måttanpassade skjutdörrar får du en skräddarsydd lösning för ditt uterum utan att kompromissa. Anpassa uterummet efter dina behov och önskemål för att få det precis så som du vill ha det.

Utforska fördelarna med måttanpassade skjutdörrar här:

5 skäl att välja måttanpassade skjutdörrar

Vi erbjuder skjutdörrar med varierande isoleringsnivåer för uterum. För sommaruterum har vi enkelglasade skjutdörrar, med eller utan energiglasbeläggning. För uterum och altaner som används från vår till höst erbjuder vi 2-glas isolerglas, och för vinterbonade uterum har vi skjutdörrar med 2-glas och bruten köldbrygga.

Alla våra skjutdörrar är tillverkade av aluminium och glas för långvarig hållbarhet och minimalt underhåll.

Självklart kan du komplettera dina skjutdörrar med vårt sortiment av skjutfönster, fasta fönster och fasta väggpartier.

När du beställer glaspartier från oss, glöm inte att även köpa ett passande tak för din altan eller ditt uterum. Vi erbjuder uterumstak som passar olika säsonger under året.

Skjutdörrspartier: Vad är det?

Ett skjutdörrsparti är ett glasparti med skjutdörrar. Skjutdörrspartiet består av ett antal skjutdörrar som tillsammans bildar en öppningsbar glasvägg. Dörrarna löper på individuella spår på en räls och står omlott med varandra. Skjutdörrarna är tillverkade av aluminium och glas.

För att öppna och stänga ett skjutdörrsparti skjuts dörrarna åt sidan. Vanligtvis kan skjutdörrspartiet öppnas från ena eller andra sidan. Det finns också skjutdörrar som öppnas och stängs i mitten, vilka kallas mötespartier eftersom dörrarna möts i mitten av glaspartiet.

Skjutdörrspartier är tillgängliga med varierande antal dörrar, vanligtvis 2, 3 eller 4 skjutdörrar för öppningar mellan 1,5 och 4 meter. Det finns även alternativ med 5, 6 eller upp till 8 dörrar, där hela glaspartiet kan sträcka sig upp till 6 meter i bredd. Det finns också skjutdörrspartier med en enda skjutdörr, där en förlängd räls används för att dölja dörren bakom en vägg när partiet är helt öppet.

Standardhöjden för skjutdörrspartier är oftast 2 meter, men de kan anpassas till lägre eller högre höjder, upp till 2,4 meter. Detta ger stor flexibilitet för att passa olika behov.

Spröjs: Estetiska detaljer för dörrar

Spröjs är en aluminiumprofil som delar glasrutan på en skjutdörr i flera mindre delar. Den används vanligtvis för att dela rutan horisontellt, oftast runt mitten av dörrens höjd, men den kan även placeras längre upp eller längre ned. Det är även möjligt att använda dubbla spröjs eller ännu fler för en skjutdörr.

Användningen av spröjs är huvudsakligen estetisk. Om ett skjutdörrsparti placeras bredvid ett skjutfönsterparti kan spröjsprofilen justeras så att den linjerar med underkanten av skjutfönstret på skjutdörren. Det skapar en enhetlig och snygg design.

För högre skjutdörrar, till exempel 2,4 meter, kan spröjsprofilen placeras runt 2 meter. På så sätt upplevs skjutdörren som en normalhög dörr med ett fast fönster ovanför när den är stängd.

Välj rätt glas för uterum

Vi erbjuder många olika glasalternativ för våra skjutdörrar, inklusive härdat glas/säkerhetsglas, energiglas, tonat glas, frostat glas, 2-glas isolerglas och 3-glas isolerglas. Valet av glas beror främst på hur länge under året du vill använda ditt uterum samt hur mycket energi du är villig att investera i uppvärmning.

För att underlätta ditt val har vi skapat en guide som förklarar mer om viktiga begrepp som U-värde, isolerglas och köldbryggor. Utforska vår guide för att välja rätt glas för ditt uterum och hitta det perfekta glaset för dina behov:

Välj rätt glas för skjutdörrar för uterum