Mekoflex Uterum logo
Mekoflex Uterum logo

Skjutdörrar till Uterum - Direkt från fabrik

Stort utbud av skjutdörrar till uterum som vi tillverkar efter dina egna mått. Måttanpassade skjutdörrar och glaspartier till bra pris för uterum, altan & hus.
Leverans direkt hem till din dörr om 4 veckor.
Se pris direkt och köp enkelt online.

Pris direkt för Skjutdörrar till uterum


Fortsätt nedåt på sidan för kortfattad introduktion av våra olika glaspartisystem med skjutdörrar.


Bra priser | Hög kvalitet | Snabb leverans | 25+ år i uterumsbranschen

Sommar M50 glaspartier - Fasadmonterat inglasat uterum med svarta måttanpassade skjutdörrar i glas & aluminium. Trädäck och pool framför uterummet. | Mekoflex Uterum Sommar M50 glaspartier logo | Mekoflex Uterum

KAMPANJ!


Just nu har vi hela 15% rabatt på Vinter M90 glaspartier. Köp våra vinterisolerade glaspartier designade för vinterbonade uterum och använd ditt uterum året runt!

Kampanjen gäller till och med 2022-12-02.

Se KAMPANJ

Brett utbud av glaspartier till uterum & altan

Vi har ett stort utbud av skjutpartier, skjutdörrar, skjutfönster, fasta fönster och väggpartier för inglasning av uterum och altan. Oavsett om du vill kunna använda ditt uterum eller din inglasade altan på våren, sommaren, hösten eller vintern så har vi en lösning för dig.

Sommar M50 - Måttanpassade skjutdörrar till uterum & altan

Sommar M50 glaspartier - Härligt uterum med måttanpassade skjutdörrar och gavelspetsfönster av hög kvalitet | Mekoflex Uterum Sommar M50 glaspartier logo | Mekoflex Uterum


  Vårt mest populära system

  Förläng sommarsäsongen

  Många olika glas & valmöjligheter

Sommar M50 skjutdörrar och glaspartier är perfekta för inglasning av uterum som används främst under sommarsäsongen. Njut av en förlängd sommar och skydda dig från dåligt väder och vind. Sommar M50 med enkelglas har stabila aluminiumprofiler och är av hög kvalitet. För Sommar M50 finns många valmöjligheter och glaspartierna är alltid måttanpassade efter dina egna mått.

Läs mer om Sommar M50


Vår/Höst M70 - Skjutdörrar med isolerglas

Vår/Höst M70 glaspartier - Måttanpassade skjutdörrar med 2-glas isolerglas för bra isolering till uterum | Mekoflex Uterum Vår/Höst M70 glaspartier logo | Mekoflex Uterum

Med Vår/Höst M70 isolerade glaspartier kan du använda ditt uterum från tidig vår till sen höst. Glaspartierna har 20 mm isolerglas-kassetter med 2-glas och gör att du kan värma upp ditt uterum när det är lite kallare ute. Vår/Höst M70 uterumssystem har en gedigen och solid konstruktion av hög kvalitet. Glaspartierna tillverkas alltid efter dina egna mått.

Läs mer om Vår/Höst M70

Vinter M90 - Skjutdörrar för vinterisolerade uterum

Vinter M90 glaspartier - Premium-skjutdörrar med 2-glas och bruten köldbrygga till uterum att använda året runt | Mekoflex Uterum Vinter M90 glaspartier logo | Mekoflex Uterum

Vinter M90 glaspartier är ditt val när du ska bygga vinterbonat uterum som du kan använda året runt och även på vintern. Glaspartierna har isolerglas-kassetter med 2-glas och dessutom bruten köldbrygga. Med Vinter M90 kan du värma upp ditt uterum på vintern med bra värmeekonomi. Vinter M90 är ett premium-system av hög kvalitet och glaspartierna tillverkas såklart alltid efter dina egna mått.

Läs mer om Vinter M90

Sommar M45 - Skjutdörrar till lågpris

Sommar M45 glaspartier - Skjutdörrar till uterum av hög kvalitet till lågt pris tillverkade i Sverige | Mekoflex Uterum Sommar M45 glaspartier logo | Mekoflex Uterum

Sommar M45 skjutdörrar passar perfekt till en inglasad altan och lite enklare uterum som används under sommaren. Glaspartierna skyddar dig från dåligt väder och vind och du kan utnyttja sommaren maximalt. Med Sommar M45 uterumspartier får du hög kvalitet till lågt pris. Sommar M45 glaspartier kan dessutom kombineras med Sommar M50-systemet då samma kraftiga aluminium-profiler används.

Läs mer om Sommar M45

Jämför våra glaspartier

Jämför en mängd olika egenskaper för våra olika glaspartisystem mot varandra för att se vad som passar bäst för dina behov. Hitta skjutdörrar som är bäst för dig!

Jämför alla olika glaspartisystem

Vår/Höst M70 glaspartier - Badande barn framför inglasat uterum med måttanpassade skjutdörrar med isolerglas och kanaltak av hög kvalitet från Mekoflex Uterum Vår/Höst M70 glaspartier logo | Mekoflex Uterum

Bra priser!

Vi levererar skjutdörrar direkt från fabrik utan mellanhänder. Se priser för just dina mått och beställ direkt på webben.

Se Priser

Hög kvalitet!

Med våra skjutdörrar får du ett problemfritt och underhållsfritt ägande i många år.

Vi lämnar 5 års garanti på alla våra produkter!

Snabb leverans!

Vi levererar till alla orter i Sverige.

Just nu är leveranstiden för måttanpassade skjutdörrar från cirka:

4 veckor     Läs mer

Såhär tycker våra kunder om Mekoflex Uterum!

Just nu ger kunderna oss snittbetyget:

4,7 av 5  

Betyget är baserat på de 100 senaste svaren från våra kunder.

"Jag har anlitat Mekoflex flera gånger för fönster till uterum, vinterträdgård och rumsavskiljare och varje gång har de beställd fönster passat. Kan på det värmaste rekommender Mekoflex"

"Smidigt att beställa, bra hjälp på telefon, perfekt passform på det levererade, enkelt att montera."

"Hög kvalitet på glaspartierna. Enkel installation och perfekt att kunna få måttanpassade partier till rätt pris."

"Fönstren vart jätte bra. Eftersom vi kunde måttbeställa behövde vi inte göra mycket för att få dom på plats."

"Bra konstruktion och hög kvalitet till ett rimligt pris."

Läs fler omdömen från våra kunder

Prisexempel för glaspartier till uterum

Här ser du några olika priser för t ex skjutdörrar, skjutfönster, fast glasvägg, fasta fönster och gavelspetsfönster till uterum och altan.

Sommar M50 skjutdörr, 4-delad, härdat glas, svart, 2200x4000mm
Schematisk bild av Sommar M50 måttanpassat glasparti, skjutparti med 4 skjutdörrar, härdat glas, svart, höjd 2200 mm, bredd 4000 mm - Mekoflex Uterum
Sommar M45 skjutdörr, 2-delad, härdat glas, 2000x1500mm
Schematisk bild av Sommar M45 skjutparti med 2 skjutdörrar, härdat glas, vit, höjd 2000 mm, bredd 1500 mm - Mekoflex Uterum
Sommar M45 skjutdörr, 3-delad, härdat glas, 2000x2100mm
Schematisk bild av Sommar M45 skjutparti med 3 skjutdörrar, härdat glas, vit, höjd 2000 mm, bredd 2100 mm - Mekoflex Uterum
Visa fler prisexempel och jämför priser

Du beställer sedan skjutdörrar enkelt online efter dina egna mått här:

Köp skjutdörrar till uterum

Glaspartier för uterum, altan och hus från Mekoflex

Mekoflex Uterum erbjuder dig ett stort utbud av glaspartier och skjutdörrar av hög kvalitet till uterum. Alla våra glaspartier tillverkas i vår fabrik i Habo utanför Jönköping. Vi levererar skjutdörrar snabbt till dig direkt från fabrik. Vi har mer än 25 års erfarenhet av uterum och startade redan 1997. Vi finns tillhands om du behöver hjälp och råd med inglasning av uterum och altan.

Vi säljer måttanpassade skjutdörrar till bra pris tillverkade efter dina egna mått. Använd måttanpassade skjutdörrar så slipper du kompromissa när du bygger ditt uterum och du kan få det precis så som du vill ha det.

Här kan du läsa mer om fördelar med måttanpassade skjutdörrar:

5 skäl att välja måttanpassade skjutdörrar

Vi har skjutdörrar med olika grad av isolering för uterum. För uterum som används främst under sommaren har vi skjutdörrar med enkelglas som går att få med eller utan energiglasbeläggning. För uterum och altan som används från vår till höst har vi skjutdörrar med 2-glas isolerglas och för vinterbonade uterum har vi dessutom skjutdörrar med 2-glas och bruten köldbrygga.

Alla våra skjutdörrar tillverkas helt i aluminium och glas för ett underhållsfritt ägande under många år.

Du kan givetvis också komplettera skjutdörrar från oss med skjutfönster, fasta fönster och fasta väggpartier som vi också erbjuder. Passa också på att köpa ett tak av oss till din altan eller ditt uterum när du beställer glaspartier av oss. Vi erbjuder uterumstak för olika säsonger på året.

Vad är skjutdörrspartier?

Ett skjutdörrsparti är ett glasparti med skjutdörrar. Skjutdörrspartiet består av ett antal skjutdörrar som tillsammans bildar en öppningsbar glasvägg. Dörrarna löper på var sitt spår på en räls och står omlott med varandra på rälsen. Skjutdörrarna är tillverkade i aluminium och har glas som fyllning.

För att öppna och stänga ett skjutdörrsparti så skjuts dörrarna åt sidan. Det går normalt sett att öppna skjutdörrspartiet från antingen den ena sidan eller den andra sidan. Det går också att få skjutdörrar som kan öppnas och stängas på mitten. Dessa kallas mötespartier eftersom skjutdörrarna möts på mitten av glaspartiet.

Skjutdörrspartier går att få med olika antal dörrar och normalt sett används 2, 3 eller 4 skjutdörrar för öppningar mellan 1,5 meter och 4 meter. Det går också att få skjutdörrspartier med 5, 6 eller ända upp till 8 luckor där hela glaspartiet kan bli upp till 6 meter brett. Sedan finns det också skjutdörrspartier med bara 1 skjutdörr. I det fallet är rälsen förlängd och detta används för att gömma skjutdörren bakom en vägg när skjutdörrspartiet är fullt öppet.

Höjden för skjutdörrspartier är vanligtvis 2 meter men kan vara lägre och upp till 2,4 meter högt.

Vad är spröjs?

Med spröjs så delas glasrutan till en skjutdörr i flera delar. Spröjset är alltså aluminiumprofilen som delar glasrutan till en skjutdörr i vanligtvis två delar. Spröjs-profilen sätts normalt horisontellt runt mitten på höjden av dörren men den kan också sättas längre ned eller längre upp. Det förekommer också att dubbla eller ännu fler spröjs används för en skjutdörr.

Skjutdörrar med spröjs används främst av estetiska skäl. Om ett skjutdörrsparti sätts bredvid ett skjutfönsterparti så kan en spröjsprofil sättas så att underkant på skjutfönstret linjerar med spröjsprofilen på skjutdörren.

För höga skjutdörrar, t ex 2,4 m, så kan spröjsprofilen placeras runt 2 m. Då kan skjutdörren upplevas som en normalhög skjutdörr med ett fast fönster ovanför (när skjutdörren är i stängt läge).

Välj rätt glas till uterum

Vi har en mängd olika glas att välja på till våra olika skjutdörrar - härdat glas/säkerhetsglas, energiglas, tonat glas, frostat glas, 2-glas isolerglas och 3-glas isolerglas. Det kan upplevas som mycket att välja bland men framförallt styrs valet av under hur stor del av året du vill kunna använda ditt uterum med rimliga uppvärmningskostnader. Läs vår guide för att välja rätt glas så förklarar vi mer och djupdyker i saker som U-värde, isolerglas och köldbryggor:

Välj rätt glas för skjutdörrar till uterum