Mekoflex Uterum logo
Mekoflex Uterum logo
Fasadmonterat inglasat uterum med svarta måttanpassade skjutdörrar i glas & aluminium. Trädäck och pool framför uterummet.
KAMPANJ 20% RABATT

Skjutdörrar för uterum - direkt från fabrik till dig!

Upptäck vårt stora utbud av skjutdörrar för uterum – hög kvalitet till attraktiva priser och utan krångel. Vi tillverkar måttanpassade skjutdörrar och glaspartier efter dina önskemål. Se pris och beställ enkelt online, med leverans direkt till din dörr inom 4 veckor.

Pris direkt för Skjutdörrar för uterum

Utforska våra glaspartisystem med skjutdörrar längre ned på sidan.

Bra priser | Hög kvalitet | Snabb leverans | 25+ år i uterumsbranschen


HÖSTKAMPANJ


Just nu har vi 10-20% rabatt på alla våra olika glaspartier. Vi har t ex hela 15% rabatt på våra fasadpartier M100. Passa på att beställa nu!

Kampanjen gäller till och med 2023-10-02.

Se KAMPANJ

Brett utbud av glaspartier

Vi har ett stort utbud av skjutpartier, skjutdörrar, skjutfönster, fasta fönster och väggpartier för inglasning av uterum och altan. Oavsett om du vill kunna använda ditt uterum eller din inglasade altan på våren, sommaren, hösten eller vintern så har vi en lösning för dig.

Sommar M50 - Måttanpassade skjutdörrar till uterum & altan

Härligt uterum med måttanpassade skjutdörrar och gavelspetsfönster av hög kvalitet | Sommar M50 glaspartier | Mekoflex Uterum Sommar M50 glaspartier logo | Mekoflex Uterum


  Vårt mest populära system

  Förläng sommarsäsongen

  Många olika glas & valmöjligheter

Med Sommar M50 skjutdörrar får du ett inbjudande uterum för användning huvudsakligen under sommaren. Skydda dig från väder och vind med dessa kvalitativa glaspartier med enkelglas och stabila aluminiumprofiler. Sommar M50 ger dig många valmöjligheter och anpassas alltid efter dina specifika mått, så att du kan få ditt uterum som du vill ha det.

Läs mer om Sommar M50


Vår/Höst M70 - Glaspartier med isolerglas

Måttanpassade skjutdörrar med 2-glas isolerglas för bra isolering till uterum | Vår/Höst M70 glaspartier | Mekoflex Uterum Vår/Höst M70 glaspartier logo | Mekoflex Uterum

Vår/Höst M70 isolerade skjutdörrar låter dig njuta av ditt uterum från tidig vår till sen höst. Med 20 mm 2-glas isolerglas-kassetter kan du värma upp uterummet när temperaturen sjunker. Dessa högkvalitativa skjutdörrar är anpassade efter dina egna mått, så att de passar perfekt för ditt uterum.

Läs mer om Vår/Höst M70

Vinter M90 - Skjutdörrar för vinterisolerade uterum

Premium-skjutdörrar med 2-glas och bruten köldbrygga till uterum att använda året runt | Vinter M90 glaspartier | Mekoflex Uterum Vinter M90 glaspartier logo | Mekoflex Uterum

Vinter M90 skjutdörrar och glaspartier är det perfekta valet för dig som vill ha ett vinterbonat uterum att använda året om. 2-glas isolerglas-kassetter och bruten köldbrygga hjälper dig att hålla uterummet varmt under vintermånaderna. Vinter M90 är en premiumlösning av hög kvalitet och måttanpassas alltid efter dina individuella behov.

Läs mer om Vinter M90

Sommar M45 - Skjutdörrar till lågpris

Skjutdörrar till uterum av hög kvalitet till lågt pris tillverkade i Sverige | Sommar M45 glaspartier | Mekoflex Uterum Sommar M45 glaspartier logo | Mekoflex Uterum

Sommar M45 skjutdörrar är det perfekta valet för inglasning av altaner och enklare uterum som används under sommaren. Skydda dig från ogynnsamt väder och vind samtidigt som du maximerar sommaren med dessa högkvalitativa och prisvärda skjutdörrar. Sommar M45 kan kombineras med Sommar M50-systemet eftersom samma kraftiga aluminiumprofiler används för båda systemen.

Läs mer om Sommar M45

Jämför våra glaspartier

Jämför en mängd olika egenskaper för våra olika glaspartisystem mot varandra för att se vad som passar bäst för dina behov. Hitta skjutdörrar som är bäst för dig!

Jämför alla olika glaspartisystem

Vår/Höst M70 glaspartier - Badande barn framför inglasat uterum med måttanpassade skjutdörrar med isolerglas och kanaltak av hög kvalitet från Mekoflex Uterum Vår/Höst M70 glaspartier logo | Mekoflex Uterum

Bra priser!

Vi levererar skjutdörrar direkt från fabrik utan mellanhänder. Se priser för just dina mått och beställ direkt på webben.

Se Priser

Hög kvalitet!

Med våra skjutdörrar får du ett problemfritt och underhållsfritt ägande i många år.

Vi lämnar 5 års garanti på alla våra produkter!

Snabb leverans!

Vi levererar till alla orter i Sverige.

Just nu är leveranstiden för måttanpassade skjutdörrar från cirka:

4 veckor     Läs mer

Såhär tycker våra kunder om oss!

Just nu ger kunderna oss snittbetyget:

4,7 av 5  

Betyget är baserat på de 100 senaste svaren från våra kunder.

"Väldigt fina partier och profiler, bra kvalitet och enkelt att montera. Bra hemsida och lätt att beställa. Bra service vid kontakt. Ett stort plus att det går att måttbeställa, samt att ni har svarta profiler."

"Väldigt fina fönster o dörrar utstrålar kvalite. Lätt att montera och bra leverans"

"Bra bemötande och riktigt bra produkter."

"Fantastiskt fina skjutdörrar"

"Beställde måttanpassat. Passade perfekt, var lättmonterat med tydlig instruktion."

Läs fler omdömen från våra kunder

Prisexempel för glaspartier för uterum

Här ser du några olika priser för t ex skjutdörrar, skjutfönster, fast glasvägg, fasta fönster och gavelspetsfönster till uterum och altan.

Sommar M50 skjutdörr, 4-delad, härdat glas, svart, 2200x4000mm
Schematisk bild av Sommar M50 måttanpassat glasparti, skjutparti med 4 skjutdörrar, härdat glas, svart, höjd 2200 mm, bredd 4000 mm, integrerade handtag - insida & utsida - Mekoflex Uterum
Vinter M90 skjutdörr, 3-delad, 2-glas energi, 2000x2700mm, låsvred/slät
Schematisk bild av Vinter M90 måttanpassat glasparti, skjutparti med 3 skjutdörrar, 28 mm isolerglas, 2-glas härdat energiglas/argon, bruten köldbrygga, vit, höjd 2000 mm, bredd 2700 mm, handtag insida & utsida, låsvred/slät - Mekoflex Uterum
Vinter M90 skjutfönster, 3-delat, 2-glas energi, 1200x2700mm, låsvred/slät
Schematisk bild av Vinter M90 måttanpassat glasparti, skjutparti med 3 skjutfönster, 28 mm isolerglas, 2-glas härdat energiglas/argon, bruten köldbrygga, vit, höjd 1200 mm, bredd 2700 mm, handtag insida, låsvred/slät - Mekoflex Uterum
Visa fler prisexempel och jämför priser

Du beställer sedan skjutdörrar enkelt online efter dina egna mått här:

Köp skjutdörrar för uterum

Glaspartier för uterum, altan och hus från Mekoflex

Mekoflex Uterum erbjuder dig ett stort utbud av högkvalitativa glaspartier och skjutdörrar för uterum, altan och hus. Med över 25 års erfarenhet och svensk tillverkning i vår fabrik i Habo utanför Jönköping, levererar vi snabbt skräddarsydda produkter direkt hem till dig.

Fördelar med att handla av oss:

Satsa på måttanpassade skjutdörrar för ett skräddarsytt uterum!

Med våra måttanpassade skjutdörrar får du en skräddarsydd lösning för ditt uterum utan att kompromissa. Anpassa uterummet efter dina behov och önskemål för att få det precis så som du vill ha det.

Utforska fördelarna med måttanpassade skjutdörrar här:

5 skäl att välja måttanpassade skjutdörrar

Vi erbjuder skjutdörrar med varierande isoleringsnivåer för uterum. För sommaruterum har vi enkelglasade skjutdörrar, med eller utan energiglasbeläggning. För uterum och altaner som används från vår till höst erbjuder vi 2-glas isolerglas, och för vinterbonade uterum har vi skjutdörrar med 2-glas och bruten köldbrygga.

Alla våra skjutdörrar är tillverkade av aluminium och glas för långvarig hållbarhet och minimalt underhåll.

Självklart kan du komplettera dina skjutdörrar med vårt sortiment av skjutfönster, fasta fönster och fasta väggpartier.

När du beställer glaspartier från oss, glöm inte att även köpa ett passande tak för din altan eller ditt uterum. Vi erbjuder uterumstak som passar olika säsonger under året.

Skjutdörrspartier: Vad är det?

Ett skjutdörrsparti är ett glasparti med skjutdörrar. Skjutdörrspartiet består av ett antal skjutdörrar som tillsammans bildar en öppningsbar glasvägg. Dörrarna löper på individuella spår på en räls och står omlott med varandra. Skjutdörrarna är tillverkade av aluminium och glas.

För att öppna och stänga ett skjutdörrsparti skjuts dörrarna åt sidan. Vanligtvis kan skjutdörrspartiet öppnas från ena eller andra sidan. Det finns också skjutdörrar som öppnas och stängs i mitten, vilka kallas mötespartier eftersom dörrarna möts i mitten av glaspartiet.

Skjutdörrspartier är tillgängliga med varierande antal dörrar, vanligtvis 2, 3 eller 4 skjutdörrar för öppningar mellan 1,5 och 4 meter. Det finns även alternativ med 5, 6 eller upp till 8 dörrar, där hela glaspartiet kan sträcka sig upp till 6 meter i bredd. Det finns också skjutdörrspartier med en enda skjutdörr, där en förlängd räls används för att dölja dörren bakom en vägg när partiet är helt öppet.

Standardhöjden för skjutdörrspartier är oftast 2 meter, men de kan anpassas till lägre eller högre höjder, upp till 2,4 meter. Detta ger stor flexibilitet för att passa olika behov.

Spröjs: Estetiska detaljer för dörrar

Spröjs är en aluminiumprofil som delar glasrutan på en skjutdörr i flera mindre delar. Den används vanligtvis för att dela rutan horisontellt, oftast runt mitten av dörrens höjd, men den kan även placeras längre upp eller längre ned. Det är även möjligt att använda dubbla spröjs eller ännu fler för en skjutdörr.

Användningen av spröjs är huvudsakligen estetisk. Om ett skjutdörrsparti placeras bredvid ett skjutfönsterparti kan spröjsprofilen justeras så att den linjerar med underkanten av skjutfönstret på skjutdörren. Det skapar en enhetlig och snygg design.

För högre skjutdörrar, till exempel 2,4 meter, kan spröjsprofilen placeras runt 2 meter. På så sätt upplevs skjutdörren som en normalhög dörr med ett fast fönster ovanför när den är stängd.

Välj rätt glas för uterum

Vi erbjuder många olika glasalternativ för våra skjutdörrar, inklusive härdat glas/säkerhetsglas, energiglas, tonat glas, frostat glas, 2-glas isolerglas och 3-glas isolerglas. Valet av glas beror främst på hur länge under året du vill använda ditt uterum samt hur mycket energi du är villig att investera i uppvärmning.

För att underlätta ditt val har vi skapat en guide som förklarar mer om viktiga begrepp som U-värde, isolerglas och köldbryggor. Utforska vår guide för att välja rätt glas för ditt uterum och hitta det perfekta glaset för dina behov:

Välj rätt glas för skjutdörrar för uterum