Vinter M90 -
Vinterisolerade glaspartier för vinterbonade uterum

Vinter M90 glaspartier - Inglasning av uterum med Vinter M90 skjutdörrar för användning av inglasat uterum även på vintern. | Mekoflex Uterum

Uterumssystemet Vinter M90 har kassetter med dubbla glas och bruten köldbrygga för bästa isolering mot kyla och gör att du kan använda ditt uterum året runt.

Glaskassetterna är 28 mm tjocka med två stycken 4 mm glas och isolerande gas däremellan. Detta är ett riktigt premium-system för uterum som är väl genomtänkt och av toppkvalitet.

Med Vinter M90 glaspartier kan du bygga ett vinterbonat uterum eller vinterträdgård och Vinter M90 glaspartier tillverkas alltid efter dina egna mått.

Se priser för Vinter M90 och beställ

Skjutparti - skjutdörrar/skjutfönster


Öppningsbar inglasning i aluminium och glas som kan användas som dörr eller fönster. Välj mellan 2, 3 eller 4 fönster/dörrar.

Skjutpartiet öppnas genom att skjuta fönstren/dörrarna åt antingen ena sidan eller den andra sidan. Varje fönster/dörr löper på ett eget spår.

Alla fönster/dörrar har justerbara kullagerhjul för tyst och smidig gång och skjutpartiet är dränerat för att undvika fuktskador.

Fast parti - glasvägg/fast fönster


Fast parti (alltså ej öppningsbart) i aluminium och glas som kan användas som en glasvägg från golv till tak eller som fönster.

Du kan också att beställa trekantiga fasta partier (gavelspetsfönster). Med hjälp av trekantiga partier kan du få ljusinsläpp ända upp till taket i uterum med sluttande tak.

Glas

Genomskärning av Vinter M90 skjutdörr med 2-glas och bruten köldbrygga | Mekoflex Uterum

Skjutpartier har 28 mm-glaskassetter med 2x4 mm härdat energiglas och fasta partier har 24 mm-kassetter med 2x4 mm härdat energiglas för M90. Kassetterna är fyllda med argongas som isolering.

Värmegenomgångstalet eller U-värdet anger den mängd värmeenergi som förloras genom glaset per timma och gradskillnad (W/m2 oC). Ju lägre U-värde desto bättre värmeisolering.

Systemet har dessutom en bruten köldbrygga vilket gör att även aluminiumramen är isolerad och släpper igenom mindre värme. Det totala U-värdet är 1,6 vilket möjliggör användning året runt.

För enklare alternativ (med sämre isolering) kan du läsa om Uterumssystem Sommar M50 eller Uterumssystem Vår/Höst M70 .

Färg

För uterumspartier Vinter M90 kan du välja mellan följande färger:

Kontakta oss om du önskar välja en valfri färg ur RAL-systemet mot en extra kostnad.

(RAL är ett färgsystem för att visa olika kulörer.)

Lås och handtag

Alla skjutpartier Vinter M90 levereras med låsvred som är integrerat i handtaget. Du kan dessutom komplettera detta låset med ett nyckellås.

För skjutpartier Vinter M90 kan du välja på följande lås:

För lås med "slät utsida" menas att de endast kan låsas från insidan (inget vred eller nyckel på utsidan).

Lås med vred
Vinter M90 lås med vred för skjutdörr till uterum och altan. | Mekoflex Uterum
Handtag på utsida av Vinter M90 skjutdörr till uterum och altan. | Mekoflex Uterum

På insidan sitter lås med vred som är integrerat i handtaget. Låset kommer färdigmonterat från vår fabrik.

På utsidan sitter handtag (utan låsvred) för dörrskjutpartier. Fönsterskjutpartier har inget handtag alls på utsidan.

Lås med vred och nyckel
Vinter M90 lås med vred och nyckel för skjutdörr till uterum. | Mekoflex Uterum
Handtag på utsida med vred och separat nyckellås för Vinter M90 skjutdörr till uterum. | Mekoflex Uterum
Närbild på nyckellås till Vinter M90 skjutdörr för uterum. | Mekoflex Uterum

Utöver det integrerade låsvredet i handtaget kan du också beställa lås med nyckel. Låset kommer färdigmonterat från vår fabrik.

På utsidan sitter också handtag med låsvred samt nyckellås för dörrskjutpartier. Fönsterskjutpartier har inget handtag och inget nyckellås alls på utsidan.

Montering

Till varje parti medföljer en utförlig monteringsinstruktion som du också hittar under Manualer.

Vi rekommenderar att du läser igenom monteringsinstruktionen för att avgöra om du själv kan utföra monteringen eller om du vill anlita en snickare.