5 skäl att välja måttanpassade skjutdörrar till uterum

Här går vi igenom 5 goda anledningar till att välja måttanpassade glaspartier när du bygger uterum. Vi tar också upp några nackdelar med måttanpassade glaspartier.

Måttanpassade glaspartier, som t ex måttanpassade skjutdörrar till uterum, innebär att de tillverkas efter de mått för höjd och bredd som du önskar. Ibland kallas detta också för måttbeställt eller måttbeställda glaspartier. Även begreppet specialmått förekommer för att särskilja det från standardmått där du måste välja mått i fasta steg för bredden och det oftast bara finns en (1) höjd att välja på.

Stomme i trä till uterum under uppbyggnad. | Mekoflex Uterum
Måttanpassade skjutdörrar monteras i öppningarna på stommen till uterummet. | Sommar M50 glaspartier | Mekoflex Uterum Sommar M50 glaspartier logo | Mekoflex Uterum

1. Slipp kompromissa när du designar ditt uterum!

När du planerar för hur ditt uterum ska se ut måste du ta hänsyn till de förutsättningar som gäller för ditt hus och din trädgård. Du kanske har begränsat med plats för att bygga ditt uterum samtidigt som du vill kunna utnyttja den plats som finns tillgänglig maximalt. Om du bygger ditt uterum i anslutning till huset så kan det vara önskvärt att "gifta ihop" uterummet med huset på ett naturligt sätt.

Genom att välja måttanpassade glaspartier så slipper du kompromissa och du kan kan rita ditt uterum så att det blir optimalt för de förutsättningar som du har. Istället för att rita ditt uterum efter bestämda mått på glaspartierna så kan du istället anpassa glaspartierna efter hur du designar ditt uterum.

2. Minska byggrisken för ditt uterum!

Under bygget av ett uterum så kan det hända oförutsedda saker. Kanske gick det inte att bygga på det sätt som du skissat på och öppningen där glaspartiet ska vara blev plötsligt några centimeter mindre än tänkt? Eller så kommer du på en mycket bättre lösning under byggets gång, men som inte går att genomföra utan att beställa nya glaspartier?

Om du väntar med att beställa glaspartier tills du är klar med stommen till uterummet så kan du i lugn och ro bygga klart stommen till uterummet och parera för händelser under byggprocessen. När stommen väl är klar så beställer du glaspartier på millimetern som passar perfekt i de öppningar där du vill ha glaspartier.

3. Komplettera ditt befintliga uterum!

Har du redan ett uterum eller en altan, men som inte är inglasad? Då kan du köpa till glaspartier och få ett inglasat uterum.

Med måttanpassade glaspartier kan du beställa glaspartier som passar i de öppningar som uterummet redan har och du behöver inte bygga om ditt uterum för att det ska passa glaspartierna. Gör minimalt med ändringar av ditt uterum och få snabbt en inglasning på plats.

4. Renovera istället för att riva ditt uterum!

Om du har ett befintligt uterum där skjutdörrarna är slitna eller har gått sönder så kanske det inte finns några nya glaspartier med standardmått att ersätta dem med. Med måttanpassade glaspartier så kan beställa nya glaspartier som passar exakt där de gamla satt och du slipper bygga om hela ditt uterum. Det är dessutom mer miljövänligt.

5. Bygg ett unikt uterum som ingen annan har!

Med måttanpassade glaspartier kan du ta ut svängarna och t ex sätta in högre skjutdörrar för att få en rymligare känsla i ditt uterum. Du kanske vill ha ett smalt fönster på en av väggarna eller ett trekantigt gavelspetsfönster mellan det sluttande taket och väggen? Du kanske vill ha skjutdörrar i en annan färg än vitt, sätta in spröjs på valfri höjd eller använda tonat glas? Med måttanpassade glaspartier så finns det stora möjligheter för dig att sätta din prägel på uterummet och bygga ett rum så som du vill ha det.

Nackdelar med måttanpassade glaspartier

En nackdel med måttanpassade glaspartier är att leveranstiden kan bli längre eftersom de tillverkas direkt mot kundorder. Normalt sett är leveranstiden från cirka 3-4 veckor för måttanpassade glaspartier från Mekoflex Uterum. Just nu har vi t ex cirka 8 veckors leveranstid för Sommar M50 måttanpassade skjutdörrar.

En annan nackdel är att det bara går att beställa de mer exklusiva glaspartierna måttanpassat hos vissa uterumsleverantörer. Hos oss på Mekoflex Uterum kan du beställa vårt Sommar M50 enkelglassystem med härdat glas efter dina egna mått. Givetvis tillverkar vi även våra andra system med 2-glas och 3-glas efter dina mått.

Måttanpassade glaspartier från Mekoflex Uterum

Vi tillverkar och säljer måttanpassade glaspartier (skjutdörrar, skjutfönster och fasta partier) till uterum för alla säsonger på året.

Vi erbjuder glaspartier med enkelglas såväl som isolerglas. Du kan enkelt se priser och beställa här på webbplatsen.

Se alla priser och beställ

Måttanpassade skjutdörrar och gavelspetsfönster av hög kvalitet till uterum. | Sommar M50 glaspartier | Mekoflex Uterum Sommar M50 glaspartier logo | Mekoflex Uterum
Måttbeställda skjutdörrar med 2-glas för bra isolering till uterum. | Vår/Höst M70 glaspartier | Mekoflex Uterum Vår/Höst M70 glaspartier logo | Mekoflex Uterum
Måttanpassade premium-skjutdörrar med 2-glas och bruten köldbrygga till uterum att använda året runt. | Vinter M90 glaspartier | Mekoflex Uterum Vinter M90 glaspartier logo | Mekoflex Uterum
Måttbeställd skjutdörr med 3-glas, multipla brutna köldbryggor och maximal tätning integrerad i fasaden på huset. Skjutdörr integrerad i husfasaden. | Fasad M100 fasadpartier | Mekoflex Uterum Fasad M100 fasadpartier logo | Mekoflex Uterum

Sommar M50 glaspartier

För Sommar M50 glaspartier med enkelglas finns det gott om valmöjligheter. M50 glaspartier har stadiga aluminiumprofiler och är av genomgående hög kvalitet.

Alla Sommar M50 glaspartier är måttanpassade och tillverkas efter dina egna mått. Du kan alltså få måttanpassade uterumspartier för alla de olika glasen, inklusive härdat glas och härdat energiglas.

Vår/Höst M70 glaspartier

Glaspartier ur Vår/Höst M70-systemet har 20 mm glaskassetter med 2-glas. Alla M70 glaspartier tillverkas efter dina egna mått.

Leveranstiden för Vår/Höst M70 glaspartier är just nu cirka 9 veckor.

Vinter M90 glaspartier

Vinter M90 glaspartier har liksom M70 2-glas isolerglas men med en tjockare glaskassett. M90 har också bruten köldbrygga vilket avsevärt förbättrar isoleringen mot kyla. Alla Vinter M90 glaspartier tillverkas efter dina egna mått.

Leveranstiden för Vinter M90 glaspartier är just nu cirka 9 veckor.

Läs mer om våra måttanpassade glaspartier