Vår/Höst M70 -
Måttanpassade glaspartier med 2-glas isolerglas till uterum & altan

Vår/Höst M70 glaspartier - Härligt fasadmonterat uterum med pulpettak med flera måttanpassade skjutpartier och skjutdörrar med 2-glas isolerglas. Byggt mot vägg på huset. | Mekoflex Uterum

System M70 har glaskassetter med dubbla glas vilket ger mycket bättre isolering mot kyla jämfört med enkelglassystem. Detta gör att du kan använda ditt uterum från tidig vår till sen höst.

Glaskassetterna är 20 mm tjocka med två stycken 4 mm glas och isolerande gas däremellan. Systemet har en gedigen och solid konstruktion av hög kvalitet. Vår/Höst M70 glaspartier tillverkas alltid efter dina egna mått.

Se priser för Vår/Höst M70 och beställ

Skjutparti - skjutdörrar/skjutfönster


Öppningsbar inglasning i aluminium och glas som kan användas som dörr eller fönster. Välj mellan 2 till 8 fönster/dörrar.

Du kan välja om du vill stänga partiet mot sidorna eller om du vill ha stängning på mitten (mötesparti).

För skjutpartier som stängs mot sidorna kan alla fönster/dörrar skjutas omlott då varje fönster/dörr löper på ett eget spår. Skjutpartiet öppnas genom att skjuta fönstren/dörrarna åt antingen ena sidan eller den andra sidan.

För mötespartier delar alltid två fönster/dörrar på ett spår och mötespartiet öppnas normalt på mitten. När mötespartiet är maximalt öppnat befinner sig hälften av luckorna på ena sidan av skjutpartiet och den andra hälften på andra sidan av skjutpartiet.

För stängning mot sidorna kan du välja på 2, 3 eller 4 5 fönster/dörrar.

För stängning på mitten (mötesparti) kan du välja på 4, 6 eller 8 fönster/dörrar.

Alla fönster/dörrar har justerbara kullagerhjul för tyst och smidig gång och skjutpartiet är dränerat för att undvika fuktskador.

Fast parti - glasvägg/fast fönster


Fast parti (alltså ej öppningsbart) i aluminium och glas som kan användas som en glasvägg från golv till tak eller som fönster.

Du kan också att beställa trekantiga fasta partier (gavelspetsfönster). Med hjälp av trekantiga partier kan du få ljusinsläpp ända upp till taket i uterum med sluttande tak.

Glas

För skjutpartier och fasta partier till M70 kan du välja mellan 20 mm-glaskassetter med 2x4 mm härdat glas eller härdat energiglas. Kassetterna är fyllda med antingen luft eller argongas som isolering.

Värmegenomgångstalet eller U-värdet anger den mängd värmeenergi som förloras genom glaset per timma och gradskillnad (W/m2 oC). Ju lägre U-värde desto bättre värmeisolering.

Två-glassystem är mycket lämpliga om du tänker ha ditt uterum uppvärmt. Med energiglas minskar också risken för imma och rimfrost på glasen under vintertid. För ännu bättre isolering rekommenderar vi Uterumssystem Vinter M90 som också har bruten köldbrygga.

Färg

För uterumspartier Vår/Höst M70 kan du välja mellan följande färger:

Kontakta oss om du önskar välja en valfri färg ur RAL-systemet mot en extra kostnad.

(RAL är ett färgsystem för att visa olika kulörer.)

Lås och handtag

För skjutpartier Vår/Höst M70 kan du välja på följande lås:

För lås med "slät utsida" menas att de endast kan låsas från insidan (ingen nyckel/inget vred på utsidan).

Hakregellås med nyckel

Vår/Höst M70 hakregellås med nyckel. | Mekoflex Uterum

Detta är ett hakregellås med låscylinder och nyckel av hög kvalitet. Låset kommer färdigmonterat från vår fabrik.

Hakregellås med vred

Vår/Höst M70 hakregellås med vred. | Mekoflex Uterum

Detta är ett hakregellås av hög kvalitet med vred istället för nyckel. Låset kommer färdigmonterat från vår fabrik.

Handtag

Handtag för skjutdörr till uterum & altan är integrerat i aluminiumprofilen och löper längs hela skjutdörren. | Mekoflex Uterum

Handtag är integrerade i aluminiumprofilen och löper längs hela dörren/fönstret (från golv till tak) på både insidan och utsidan.

Montering

Monteringen är enkel och kräver inget yrkeskunnande. Till varje parti medföljer en utförlig monteringsinstruktion som du också hittar under Manualer.

Vi rekommenderar att du läser igenom monteringsinstruktionen för att avgöra om du själv kan utföra monteringen eller om du vill anlita en snickare.