Sommar M50 -
Måttanpassade glaspartier till uterum & altan

Sommar M50 glaspartier - Inspirerande uterum med rejäl takhöjd byggt med måttbeställda skjutdörrar och gavelspetsfönster tillverkade efter kundens egna mått. | Mekoflex Uterum

Vårt enkelglassystem Sommar M50 är en stabil och beprövad konstruktion av hög kvalitet som vi erbjudit våra kunder i många år. Detta system lämpar sig bäst om du främst vill använda ditt uterum under sommarsäsongen.

Glaset är 4 mm tjockt och finns i flera olika varianter som till exempel härdat glas och energiglas. Systemet kan fås i flera olika färger och med olika typer av lås för att passa dina behov.

Sommar M50 glaspartier tillverkas alltid efter dina egna mått och är alltid måttanpassade oavsett vilket glas du väljer.

Se priser för Sommar M50 och beställ

Skjutparti - skjutdörrar/skjutfönster


Öppningsbar inglasning i aluminium och glas som kan användas som dörr eller fönster. Välj mellan 1 till 8 fönster/dörrar.

Du kan välja om du vill stänga partiet mot sidorna eller om du vill ha stängning på mitten (mötesparti).

För skjutpartier som stängs mot sidorna kan alla fönster/dörrar skjutas omlott då varje fönster/dörr löper på ett eget spår. Skjutpartiet öppnas genom att skjuta fönstren/dörrarna åt antingen ena sidan eller den andra sidan.

För mötespartier delar alltid två fönster/dörrar på ett spår och mötespartiet öppnas normalt på mitten. När mötespartiet är maximalt öppnat befinner sig hälften av luckorna på ena sidan av skjutpartiet och den andra hälften på andra sidan av skjutpartiet.

För stängning mot sidorna kan du välja på 1 till 5 fönster/dörrar.

För stängning på mitten (mötesparti) kan du välja på 4, 6 eller 8 fönster/dörrar.

Alla fönster/dörrar har justerbara kullagerhjul för tyst och smidig gång och skjutpartiet är dränerat för att undvika fuktskador.

Fast parti - glasvägg/fast fönster


Fast parti (alltså ej öppningsbart) i aluminium och glas som kan användas som en glasvägg från golv till tak eller som fönster.

Du kan också att beställa trekantiga fasta partier (gavelspetsfönster). Med hjälp av trekantiga partier kan du få ljusinsläpp ända upp till taket i uterum med sluttande tak.

Glas

För skjutpartier och fasta partier till Sommar M50 uterumssystem finns det flera olika 4 mm glas att välja på.

Härdat glas

Härdat glas (säkerhetsglas) är starkare än standardglas och om det skulle krossas så splittras det i många små bitar utan vassa kanter istället för stora skärvor. Med tanke på personsäkerheten är det speciellt viktigt att använda härdat glas för glasytor som går ned till golvnivå och för offentliga inrättningar kan härdat glas vara ett krav.

Energiglas

Energiglas har en genomskinlig beläggning som gör att värmeförlusten genom glaset minskar och uterummet behåller värmen bättre.

Du bör välja energiglas om du tänker ha ditt uterum uppvärmt. Med energiglas minskar risken för imma och rimfrost på glasen under vintertid. För ännu bättre isolering rekommenderar vi Uterumssystem Vår/Höst M70 eller Uterumssystem Vinter M90 .

Tonat glas

Tonat glas (solskyddsglas) är lite mörkare och släpper igenom ungefär hälften av dagsljuset och solvärmen. Glaset är gråtonat. Tonat glas kan till exempel vara ett alternativ för uterum i söderläge för att få ett svalare uterum när solen värmer som mest på sommaren. Med tonat glas förlorar man en del av gratisvärmen som solen ger under övriga årstider.

Frostat glas

Med frostat glas så blir glaspartiet insynsskyddat. Glaset släpper fortfarande igenom dagsljus, men det går inte att se in (eller ut) genom glaset. Frostat glas kan vara ett alternativ för en sida på uterummet som vetter mot en granne, för användning i till exempel förråd eller en garderobslösning inomhus.

Värmegenomgångstal för de olika glasen

Värmegenomgångstalet eller U-värdet anger den mängd värmeenergi som förloras genom glaset per timma och gradskillnad (W/m2 oC). Ju lägre U-värde desto bättre värmeisolering.

Färg

För uterumspartier Sommar M50 kan du välja mellan följande färger:

Kontakta oss om du önskar välja en valfri färg ur RAL-systemet mot en extra kostnad.

(RAL är ett färgsystem för att visa olika kulörer.)

Lås och handtag

För skjutpartier i systemet Sommar M50 kan du välja på följande lås:

För lås med "slät utsida" menas att de endast kan låsas från insidan (ingen nyckel/inget vred på utsidan).

Hakregellås med nyckel
Sommar M50 hakregellås med nyckel. | Mekoflex Uterum
Sommar M50 låskista till hakregellås med nyckel. | Mekoflex Uterum

Detta är ett hakregellås med låscylinder och nyckel av hög kvalitet. Låset kommer färdigmonterat från vår fabrik.

Hakregellås med vred
Sommar M50 hakregellås med vred. | Mekoflex Uterum
Sommar M50 låskista till hakregellås med vred. | Mekoflex Uterum

Detta är ett hakregellås av hög kvalitet med vred istället för nyckel. Låset kommer färdigmonterat från vår fabrik.

Låsknopp

Närbild på låsknopp för skjutdörrar och skjutfönster till uterum och altan. | Mekoflex Uterum

Detta är ett enklare lås som du monterar själv. Du kan alltså själv välja om du vill använda låset eller strunta i att montera det.

Handtag

Handtag för skjutdörr till uterum & altan är integrerat i aluminiumprofilen och löper längs hela skjutdörren. | Mekoflex Uterum

Handtag är integrerade i aluminiumprofilen och löper längs hela dörren/fönstret (från golv till tak) på både insidan och utsidan.

Montering

Monteringen är enkel och kräver inget yrkeskunnande. Till varje parti medföljer en utförlig monteringsinstruktion som du också hittar under Manualer.

Vi rekommenderar att du läser igenom monteringsinstruktionen för att avgöra om du själv kan utföra monteringen eller om du vill anlita en snickare.