Skjutbara förrådsdörrar - Kallförrådsdörr - Måttanpassat

Letar du efter den perfekta förrådsdörren eller fönstret för ditt kallförråd eller varmförråd? Upptäck vårt utbud av förrådsdörrar och fönster, som passar för just förråd.

Vår samling av dörr- och fönsterlösningar är perfekt för att förbättra både utseendet och funktionaliteten av ditt förråd. Här finner du inspiration och praktiska tips för att optimera ditt förrådsutrymme. Våra måttanpassade förrådsdörrar och fönster säkerställer en perfekt passform och stil som matchar dina specifika behov.

Beställ enkelt och bekvämt online, anpassat efter dina unika mått!

Skjutdörrar till förråd

Smart cykelförråd med fyra smala skjutdörrar för att kunna öppna upp dörren till förrådet maximalt | Sommar M50 glaspartier | Mekoflex Uterum Sommar M50 glaspartier logo | Mekoflex Uterum
Frostat glas ger insynsskydd till kallförrådet och skjutdörrarna kan öppnas från båda sidorna för att enkelt komma åt cyklarna. | Sommar M50 glaspartier | Mekoflex Uterum Sommar M50 glaspartier logo | Mekoflex Uterum

Istället för traditionella trädörrar som öppnas utåt eller inåt så erbjuder vi skjutdörrar som löper på en räls. Dörren öppnas och stängs genom att skjuta en eller flera dörrsektioner i sidled. Med skjutdörrar kan du få en större öppning in till förrådet vilket gör det enklare att stuva in större saker som cyklar, grillen & utemöbler i förrådet. En bred förrådsdörr kan samtidigt skapa mer plats inne i förrådet genom att behovet av en gångpassage i förrådet minskar.

Våra skjutdörrar är tillverkade helt i aluminium och glas vilket ger ett underhållsfritt ägande under många år. Du slipper problem med trädörrar som ruttnar och kräver målning. Glasdörrarna släpper dessutom in naturligt ljus i förrådet.

Skjutdörrar går att få i flera olika färger för att matcha bra med ditt förråd i övrigt.

Fönster till förråd

Våra fönster är tillverkade helt i aluminium och glas vilket ger ett underhållsfritt ägande under många år. Byt träfönstret till ett fönster i aluminium och glas nästa gång det är dags. Vi tillverkar måttanpassade fönster så du kan mäta upp ditt gamla fönster och beställa ett nytt med exakt samma mått vilket förenklar bytet.

Fönstren är så kallade fasta fönster och är inte öppningsbara. Om du önskar ett öppningsbart fönster så erbjuder vi också skjutfönster som fungerar på samma sätt som skjutdörrar.

Våra fasta fönster finns att få i flera olika färger.

Våra glaspartier till förråd

Vi har ett stort utbud av skjutpartier, skjutdörrar, skjutfönster och fasta fönster till kallförråd och varmförråd.


Sommar M50 glaspartier

Kallförråd med måttanpassade skjutdörrar som förrådsdörr | Sommar M50 glaspartier | Mekoflex Uterum Sommar M50 glaspartier logo | Mekoflex Uterum

  Skjutdörrar & fönster till kallförråd

  Frostat glas för insynsskydd

  Flera olika färger

  Alltid måttanpassat

Sommar M50 skjutdörrar och fasta fönster passar utmärkt att använda till kallförråd. Sommar M50 har stabila aluminiumprofiler och är av hög kvalitet. Det finns flera olika sorters glas att välja på och du kan välja frostat glas för insynsskydd till förrådet. För skjutdörrar finns flera olika låsalternativ att välja på som t ex hakregellås med nyckel. Det går också att få Sommar M50 skjutdörrar med förlängd räls vilket gör det möjligt att "gömma" skjutdörren bakom väggen när den öppnas. Sommar M50 glaspartier är måttanpassade och tillverkas alltid efter dina egna mått.

Läs mer om Sommar M50


Prisexempel Sommar M50

Sommar M50 måttanpassat glasparti, skjutparti med 2 skjutdörrar, frostat härdat glas, vit, bredd 2000 mm, höjd 2000 mm, integrerade handtag - insida & utsida, nyckellås
Schematisk bild av Sommar M50 måttanpassat glasparti, skjutparti med 2 skjutdörrar, frostat härdat glas, vit, bredd 2000 mm, höjd 2000 mm, integrerade handtag - insida & utsida, nyckellås - Mekoflex Uterum
Sommar M50 måttanpassat glasparti, fast fönster, härdat glas, vit, bredd 400 mm, höjd 400 mm
Schematisk bild av Sommar M50 måttanpassat glasparti, fast fönster, härdat glas, vit, bredd 400 mm, höjd 400 mm - Mekoflex Uterum

Vår/Höst M70 glaspartier

  Isolerade glaspartier med 2-glas

  Flera olika färger

  Alltid måttanpassat

Vår/Höst M70 skjutdörrar och fönster kan du använda till varmförråd om du accepterar lite högre värmekostnader under vinterhalvåret. Glaspartierna har 20mm isolerglas-kassetter med 2-glas som isolerar mot kyla och håller värmen i förrådet. Det finns flera olika låsalternativ att välja på för skjutdörrar. Kontakta oss om du vill beställa frostat glas för insynsskydd (finns inte som standardval). Vår/Höst M70 glaspartier tillverkas alltid efter dina egna mått.

Läs mer om Vår/Höst M70


Prisexempel Vår/Höst M70

Vår/Höst M70 måttanpassat glasparti, skjutparti med 2 skjutdörrar, 20 mm isolerglas, 2-glas härdat glas/argon, vit, bredd 2000 mm, höjd 2000 mm, integrerade handtag - insida & utsida, nyckellås
Schematisk bild av Vår/Höst M70 måttanpassat glasparti, skjutparti med 2 skjutdörrar, 20 mm isolerglas, 2-glas härdat glas/argon, vit, bredd 2000 mm, höjd 2000 mm, integrerade handtag - insida & utsida, nyckellås - Mekoflex Uterum
Vår/Höst M70 måttanpassat glasparti, fast fönster, 20 mm isolerglas, 2-glas härdat glas/argon, vit, bredd 400 mm, höjd 400 mm
Schematisk bild av Vår/Höst M70 måttanpassat glasparti, fast fönster, 20 mm isolerglas, 2-glas härdat glas/argon, vit, bredd 400 mm, höjd 400 mm - Mekoflex Uterum

Jämför våra glaspartier

Det finns många saker att ta hänsyn till när du väljer vilka glaspartier du ska använda. För att hjälpa dig välja så kan du jämföra våra glaspartier mot varandra på ett stort antal punkter här:

Jämför våra glaspartier

Tips och råd

Kallförråd

Ett kallförråd är oisolerat och saknar uppvärmning. Temperaturen inne i förrådet kommer alltså att följa utomhustemperaturen och under vintern blir det minusgrader även inne i förrådet. Kallförråd bör ha ventilation för att minska risken för kondens och stillastående luft.

I ett kallförråd kan du t ex förvara cyklar, trädgårdsredskap, grill och utomhusmöbler. Även ett oisolerat garage kan betraktas som ett kallförråd.

För kallförråd rekommenderar vi att du använder:

När du använder Sommar M50 glaspartier kan du tillfälligt värma upp förrådet men tänk på att mycket av värmen kommer att försvinna ut när det är kallt ute.

Varmförråd

Ett varmförråd är isolerat och uppvärmt så att temperaturen inne i förrådet alltid håller sig över noll grader. För uppvärmningen brukar en frostvakt eller ett element användas som ställs in på att hålla en temperatur på cirka +5oC till +10oC. Varmförråd bör liksom kallförråd ha ventilation för att minska risken för kondens och stillastående luft. Risken för kondens minskar i ett varmförråd jämfört med ett kallförråd tack vare uppvärmningen, men kan fortfarande förekomma.

I ett varmförråd kan du t ex förvara färg, stoppade möbler och textilier.

För varmförråd rekommenderar vi följande för dörrar och fönster:

Med Vår/Höst M70 och Vinter M90 glaspartier kan du tillfälligt värma upp förrådet till rumstemperatur och du kan använda kontinuerlig underhållsvärme (+5oC till +10oC) under vinterhalvåret. För Vår/Höst M70 glaspartier får du räkna med högre värmekostnader för underhållsvärmen då dessa inte är lika bra isolerade som Vinter M90. Vinter M90 är dock betydligt dyrare i inköp och inte relevanta för de flesta förråd. Glaspartierna är inte designade för att användas till förråd som håller rumstemperatur alla dagar året runt.

Välj rätt glas till förrådet

Det finns många olika sorters glas att välja på för våra glaspartier. Läs vår glasguide så förklarar vi mer om bland annat U-värden och köldbryggor.

Välj rätt glas

Välj rätt ventilation för förrådet

Det finns flera saker att ta hänsyn till gällande ventilation i förråd. Läs vår artikel om ventilation här:

Läs mer om ventilation

Förrådsdörrar för en mängd olika förrådsutrymmen - från cykelförråd till trädgårdsförråd

Våra förrådsdörrar erbjuder en mångsidig och praktisk lösning, perfekt anpassad för en mängd olika förrådsbehov. För cykelförråd, där det är viktigt att skydda dina cyklar från väder och vind, erbjuder våra skjutbara dörrar en smart och praktisk lösning för enkel åtkomst. De är även idealiska för att skapa en snygg och funktionell grillplats, där grill och tillbehör kan förvaras säkert och skyddat från väderpåverkan.

För redskapsboden är våra dörrar en utmärkt lösning. De skyddar effektivt dina trädgårdsverktyg och maskiner samt förenklar åtkomst till dina saker. Likaså, i ett trädgårdsförråd, där allt från gräsklippare till trädgårdsmöbler behöver en säker förvaringsplats, erbjuder dessa dörrar en optimal kombination av funktionalitet och estetik. Med skjutbata förrådsdörrar kan du skapa ett förråd som inte bara är praktiskt utan också bidrar till din trädgårds övergripande utseende och känsla.

Kontakta oss för rådgivning och hjälp

Om du behöver hjälp eller råd med ditt förrådsprojekt så finns vi på Mekoflex här för att hjälpa dig. Med många års erfarenhet och expertkunskap, kan du lita på att vi ger dig den bästa möjliga guidningen för att uppnå din vision. Tveka inte att kontakta oss med dina frågor och funderingar, vi hjälper dig gärna.

Mekoflex är det självklara valet för dig som vill skapa ett stilfullt och funktionellt förråd med skjutbara dörrar. Med måttanpassade glaspartier och ett brett utbud av skjutdörrar och fönster, kan du skräddarsy en lösning för dina behov och få god användning av ditt förrådsutrymmer i många år framöver.