Vanliga frågor och svar om Mekoflex glaspartier för uterum

Välkommen till vår FAQ-sida om Mekoflex glaspartier! Här svarar vi på de vanligaste frågorna om våra produkter, från typer av glaspartier till installation och skötselråd. Oavsett om du planerar att bygga ett nytt uterum eller bara vill lära dig mer om våra produkter, hittar du mycket information här. Låt oss hjälpa dig att förverkliga ditt drömuterum med Mekoflex.

Vilka typer av glaspartier erbjuder ni för uterum?

Vi har ett brett sortiment av glaspartier för uterum, däribland skjutpartier, skjutdörrar, skjutfönster samt fasta fönster och väggpartier. Vi har även glaspartier med olika isolering för olika säsonger på året, som till exempel Sommar M50 för sommaren, Vår/Höst M70 för tidig vår till sen höst, och Vinter M90 med extra isolering för vintern. Du kan välja den typ av glasparti som passar bäst för dina behov och preferenser.

Hur mycket kostar ett glasparti för ett uterum?

Priset varierar kraftigt beroende på storlek, isolering och andra specifikationer, men räkna med ett pris från några tusenlappar och uppåt. Främst påverkas priset av hur väl isolerat glaspartiet är. Glaspartier med dubbla glas (2-glas) är dyrare än glaspartier med enkelglas.

Du hittar några prisexempel på våra olika glaspartier här:

Prisexempel för glaspartier

Vilka dimensioner finns tillgängliga för glaspartier?

Det finns ett flertal olika dimensioner att ta hänsyn till för glaspartier som till exempel höjd, bredd för hela skjutpartiet och bredd per lucka. Vi tillverkar glaspartier med höjd upp till 240 cm och med bredd upp till 640 cm. Kontakta oss om du är intresserad av ännu högre eller bredare glaspartier så hjälper vi dig vidare.

Du kan se en överskådlig jämförelse av egenskaper och dimensioner för våra olika system här:

Jämför glaspartier till uterum

En man svarar på vanliga frågor om glas till Mekoflex glaspartier. | Mekoflex Uterum

Finns det glaspartier isolerade för vinterbruk?

Ja, vi erbjuder isolerade glaspartier som är speciellt utformade för vinterbruk. Vårt system Vinter M90 är vinterisolerade glaspartier som är perfekta för att skapa ett vinterbonat uterum. Dessa glaspartier har hög isoleringsförmåga och är designade för att klara av tuffa väderförhållanden. De har dubbelglas för att förhindra värmeförlust och minska energikostnaderna. Med Vinter M90 glaspartier kan du använda ditt uterum året runt och njuta av en bekväm och isolerad miljö även under vintermånaderna.

Läs mer om Vinter M90 glaspartier

Hur lång är leveranstiden för ett glasparti?

Leveranstiden är normalt 3-6 veckor beroende på typ av glasparti tills dess att varorna skeppas från vår fabrik. Räkna med ytterligare cirka 2-3 arbetsdagar för transportföretaget att frakta varorna hem till dig.

Se aktuella leveranstider

Vilka garantier erbjuder ni för era produkter?

Vi erbjuder fem års garanti på våra glaspartier mot material-, konstruktions- och produktionsfel.

Finns det några speciella skötselråd för glaspartier?

För att sköta om våra glaspartier rekommenderar vi att du rengör glaset med vanligt fönstertvättmedel och en mjuk trasa eller svamp. Undvik att använda slipande eller starka kemiska rengöringsmedel som kan skada ytan på glaset. Se till att hålla skenor rena för att säkerställa smidig funktion och undvika skador på hjulen.

Längst bak i våra monteringsinstruktioner hittar du mer information om skötsel.

Manualer och ritningar för glaspartier

Hur går installationen av glaspartier till?

Vi tillhandahåller en utförlig monteringsinstruktion för varje produkt som du kan följa för att installera glaspartierna själv. Om du inte känner dig bekväm med att utföra installationen själv kan du också anlita en snickare för att hjälpa till. Vi erbjuder inte direkt installationshjälp, men vår monteringsinstruktion ger detaljerade steg-för-steg-anvisningar för att underlätta installationen. Du är också alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor under monteringsarbetet.

Vilka betalningsalternativ erbjuder ni?

Vi erbjuder betalning mot faktura inom 15 dagar efter att vi har levererat varorna hem till dig.

Finns det några kundrecensioner som jag kan läsa?

Ja, vi frågar löpande våra kunder vad de tycker om oss och våra produkter. Du kan läsa de senaste omdömena här:

Kundomdömen och betyg

Har ni bilder på färdiga projekt som jag kan titta på?

Vi har en mängd bilder på olika uterum där våra produkter används. Du hittar bilderna här:

Bilder på uterum

Finns det några pågående erbjudanden eller kampanjer?

Du hittar alltid aktuella kampanjer en bit ned på vår startsida www.mekoflex.se. Du kan navigera till startsidan och se om vi har någon kampanj just nu.

Aktuell rabatt för ett glasparti visas också alltid i samband med att vi presenterar priset för ett glasparti.

Vilka färgalternativ finns för ramarna till glaspartierna?

Glaspartiernas ramar går att få i flera olika standardfärger som vit, svart, antracitgrå, vinröd och natur. Utöver det kan du också beställa glaspartier i valfri RAL-färg. Du kan se och jämföra alla tillgängliga färger för glaspartiernas ramar på följande sida:

Se alla tillgängliga färger

Kan jag beställa skräddarsydda glaspartier om jag har ovanliga mått?

Absolut, vi är specialiserade på att tillverka och leverera måttanpassade glaspartier till dig. Måttbeställda glaspartier är vårt signum.

Glaspartierna tillverkas efter dina specifika mått för både höjd och bredd så att du kan anpassa glaspartierna till ovanliga mått och öppningar om så önskas.

Om du upptäcker att de mått du angett inte kan beställas, kontakta oss så vi kan se om vi kan lösa det ändå.

Vilka säkerhetsfunktioner har era glaspartier, till exempel härdat glas eller barnsäkra lås?

Mekoflex glaspartier går att beställa med härdat glas, vilket är säkerhetsglas, och det är den absolut vanligaste glastypen vi levererar. Härdat glas är starkare än standardglas och om det skulle krossas så splittras det i många små bitar utan vassa kanter istället för stora skärvor.

Gällande lås så finns det flera olika varianter av lås att välja på. Vi har lås med nyckel som är barnsäkert.

Varför blir det imma på glaset på en av mina skjutdörrar men inte på de andra?

Detta kan bero på att en av dörrarna är vänd åt fel håll. För glaspartier med energiglas är det viktigt att dörrarna vänds åt rätt håll så att energiglasbeläggningen hamnar på utomhussidan för att undvika problem med imma, kondens och rimfrost.

Det går inte att se energiglasbeläggningen med blotta ögat, men det går att känna beläggningen med fingret. Den sida av glaset som har energiglasbeläggningen är lite strävare jämfört med andra sidan. Energiglasbeläggningen ska sitta utåt.

Alla skjutdörrar som levereras från Mekoflex är tydligt märkta med vilken sida av glaset som ska vara inåt respektive utåt.

Kan jag besöka ett showroom eller en fysisk butik för att se era produkter i verkligheten?

Ja, du är du välkommen att besöka vårt showroom i Habo utanför Jönköping för att se och känna på våra produkter.

Du hittar adress och öppetider här:

Besök vårt showroom

Råd och stöd under hela processen

Vi på Mekoflex finns till hands för att hjälpa dig och ge råd under hela processen med att planera, beställa och bygga ditt inglasade uterum eller altan. Vi har lång erfarenhet i branschen kan vi ge dig de bästa tipsen och lösningarna för att skapa det perfekta uterummet som passar just dina behov.

Vi erbjuder dig snabb service och kvalitetsprodukter till förmånliga priser. Tveka inte att kontakta oss för att börja planera ditt nya uterum idag.